KésekOllók
A különféle anyagból készült vágóeszközök mindegyikének megvan a maga használati előnye. Minden egyes anyaghoz másféle sajátosság társítható, éppen ezért érdemes ilyen irányból vizsgálni a késeket. Gondoltunk egyet és úgy döntöttünk, hogy ebben a bejegyzésben a kerámia penge előnyeit, sajátosságait vesszük górcső alá, ezáltal mindenki jobban megismerheti ezt a különleges pengeanyagot.
Tarts velünk egy rövid cikk erejéig, és vegyük szemügyre együtt ezen remek anyag előnyeit, ismérveit!
Mit ad nekünk a rozsdamentes és a kerámia penge?
Nagyon sokan felteszik maguknak azt a kérdést, hogy jobb-e a kerámia penge a rozsdamentes acélnál? Ennyire egyértelműen semmi sem jelenthető ki, ezért érdemes jobban körbejárni a témát, hogy válaszolni tudjunk. Vágóeszközöket forgalmazó webáruházunkban mindkét változatot megtaláljuk, ám most összehasoníltjuk a két anyagot.
Mi a különbség a rozsdamentes acél a kerámia penge között? A rozsdamentes termék kevésbé rozsdásodik, de jóval nehezebb az élezése is. Ezzel szemben a kerámia penge nem kopik könnyen, s ez nagymértékben befolyásolhatja a végeredményt is. Egyetlen hátránya talán az, hogy rendkívül törékeny anyagról beszélünk.
Ezt érdemes tudni a kerámia penge kapcsán
Törékeny jellege ellenére mégis nagyon sokan veszik meg a kerámia pengével ellátott késeket. Miért? A válasz egyszerű; azért, mert ha vigyázunk rájuk, akkor 10x tovább hasznosíthatók, mint bármely másik kés.
Nem tapad hozzájuk az étel, és a baktériumok sem telepednek meg rajtuk, nem rozsdásodnak. Azonban éppen ezért tudni kell őket használni is. Szakszerűtlen alkalmazás után ugyanis viszonylag drága az élezésük.
A fenőacélok között találkozhatunk olyan eszközökkel, amelyek könnyen helyreállítják az ilyen éleket, de mielőtt bárki bármit vásárolna, nem árt tisztázni, hogy mire kell figyelni, ha egy ilyen kés birtokosai vagyunk.
Mire használható egy ilyen eszköz?
A kérdés adott; akkor mire is jó a kerámia pengével rendelkező vágóeszköz? Oszlassuk el először a tévhiteket! A kerámia penge nem teszi alkalmatlanná a kést a különféle konyhai feladatok elvégzésére. Sőt! A csont nélküli húsok, a zöldségek, a gyümölcsök vágására egyaránt alkalmas.
Tehát egy minőségi kerámia pengéjű kés ugyanúgy bevethető, mint a többi eszköz, csupán az a lényeg, hogy a sújtással végezhető folyamatokból hagyjuk ki! A csontok, merev alapanyagok, fagyasztott ételek szeletelése nem ajánlott!
Mit ne tegyünk, ha kerámia pengével rendelkező késünk van?
Tehát, hogyan őrizhetjük meg a kerámia pengés kés épséget? Soha ne
- szeleteljünk vele fagyasztott termékeket!
- vágjunk porcelán tányéron vagy fémfelületen!
- végezzünk oldalirányú, feszegető mozgást!
A helytelen használat gyakran azzal jár, hogy kerámia élezőt kell használnunk, ez kifejezetten az ilyen anyag karbantartását segíti elő. Ez tisztázza az ételfeldolgozásból eredő sérüléseket, a kerámia rúd pedig tökéletesen karbantartja a finom éleket. Egy igazán praktikus megoldás, ha gyorsan és hatékonyan szeretnénk élezni.
Ha ezekre figyelünk, akkor sokkal nagyobb biztonságban forgathatjuk az eszközt. A kerámia penge nagyon szép, ezért sok háziasszony örül egy ilyen ajándéknak. Érdekessége még, hogy nem tartalmaz fémet vagy csak nagyon keveset.
Reméljük, hogy a te érdeklődésedet is felkeltette és bátrabban válogatsz majd a kínálatunkban. Szerezd be magadnak vagy az egyik családtagod számára a legpraktikusabb darabokat!