Yaxell Ketu Japán Steak kés 11,5 cm-es damaszk pengével
Steak kés megkönnyíti a steak váúgását, ez is csodálatosabb esti órát tesz lehetővé a jó barátokkal. Ez azért van, mert ergonomikus markolata eltűnik a kézben, és az ultraéles penge könnyedén vág, így a fókusz a menün és a pillanaton marad.
Yaxell Ketu Termékcsalád
A penge a híres japán San Mai technológiával készül. Ez azt jelenti, hogy a középső réteg – a mag – keményebb, merevebb és éltartóbb, a jobb vágási teljesítmény érdekében. Ezt öleli közre két puhább rétegű acél, ami elnyeli a pengére érkező keményebb fizikai hatásokat. Rugalmasabbá és terhelhetőbbé téve a kést. Ezt a technológiát az ősi kardkovácsok fejlesztették ki a kardok készítésekor.
A Ketu esetében a mag SG2 Micro-Carbide rozsdamentes acélból készült 63HRC szuperkeményre edzve. (speciális edzési technológiát alkalmazva. Hevítés-jéghűtés-újabb hevítés) Ezt öleli körbe két puhább (55HRC) 3 rétegű damaszk acél. Így tisztelegve a kardkovácsolás ősi művészete előtt. Minden késnek más és más mintázata van, így minden darab teljesen egyedi. A hamon vonal megidézi nekünk az régmúlt japán agyagos edzés hagyományát. A pengéket a speciális, keleti késekre jellemző élszögekkel látták el. Ennek köszönhető a japán kések hihetetlen vágóképessége.
A markolat anyag fekete Pakka fa. Remekül ellenáll a nedvességnek. Komfortos, tapadós fogást biztosít használat közben, akár nedves körülmények között is. A minőség önmagáért beszél. A markolatot elől és hátul rozsdamentes acél bakni fogja közre.
A minőség önmagáért beszél. Minden Ketu kés mikroszkópos ellenőrzésen megy át mielőtt forgalomba kerülne. A logózások kézzel kerülnek a pengére.
A Ketu sorozat minden konyhai tevékenységre kínál professzionális kést.
A sütés és főzés egy kulináris élmény, utazás, ami az éles, minőségi késekkel kezdődik – vallják a Yaxell munkatársai.